Sydjysk advokatfirma skiller sig positivt ud

Selv i en tid hvor advokatbranchen melder om stagnation i omsætningen og faldende indtjening, er der succeshistorier at finde. Det er Penta Advokater, der har til huse i det sydjyske, et godt eksempel på.

Penta Advokater, der har kontorer i Esbjerg, Kolding, Grindsted og Vejen, har i 2016 leveret det bedste resultatet i virksomhedens historie.

Nulvækst i advokatbranchen, men ikke hos Penta Advokater

Ifølge Danske Advokater er udviklingen i branchen præget af stagnation i omsætningen, faldende indtjening, øget koncentration omkring særligt hovedstadsområdet og Århus samt at de allerstørste advokatvirksomheder bliver større, mens de mellemstore taber terræn.

Set i lyset af de overordnede tendenser i branchen var det derfor en tilfreds direktør, der for nylig kunne præsentere årsresultatet for 2016 for Penta Advokaters partnere og medarbejdere.

– Det er det bedste resultat i virksomhedens historie, og resultatet før finansielle poster (EBIT) er hele 16 procent bedre end det tidligere højeste indtjeningsresultat i 2011 og 64 procent bedre end 2015 regnskabet, forklarer administrerende direktør for Penta Advokater, Benny B. Laursen.

Vil tiltrække højt specialiserede advokater til regionen

– En af årsagerne til det gode resultat er vores fokus på specialisering. Vi har gennem en årrække specialiseret os indenfor en række brancher, f.eks. landbrug, franchise og fysioterapeuter, samt fagområder som kontrakt og risikostyring, byggeret, ansættelsesret, personskadeerstatning m.fl. Da vores jurister arbejder fokuseret med et eller få fagområder, sikrer vi, at de besidder en unik viden indenfor de pågældende fagområder, hvilket har resulteret i, at vores kunder rækker langt ud over det sydjyske område, siger Benny B. Laursen og understreger, at specialisering fortsat er et fokusområde.

– Kunderne efterspørger specialistviden og det krav vil vi naturligvis – også fremover – være klar til at imødekomme. Som en økonomisk sund og veldrevet advokatvirksomhed håber Penta Advokater at kunne tiltrække højt specialiserede advokater til virksomheden, der arbejder fokuseret på fortsat vækst i det syd- og sønderjyske, siger administrerende direktør Benny B. Laursen og fortsætter

– Som vækstorienteret virksomhed falder det os desuden naturligt at tage ansvar for uddannelsen af dygtige specialister i området. Derfor har vi pt. hele 10 jurastuderende tilknyttet, som får lov at arbejde fokuseret med enkelte fagdiscipliner.

Vil du vide mere?