Ring til os på76 10 00 88

Brug for en advokat til ansættelsesret?

Har du brug for hjælp til en sag vedrørende ansættelsesret, så står vores erfarne advokater klar til at rådgive dig.

 

Kontakt os

Ansættelsesret

Arbejdsmarkedet er reguleret af komplekse regler, der skaber behov for juridisk bistand. Vores rådgivning tager udgangspunkt i din virksomhed og dine udfordringer.

Hos Penta Advokater har vi mange års erfaring med rådgivning af små og mellemstore virksomheder indenfor ansættelsesretslige problemstillinger.

Vi kan blandt andet hjælpe din virksomhed med rådgivning om;

  • Ansættelseskontrakter
  • Ansættelsesklausuler, f.eks. konkurrenceklausuler og kundeklausuler
  • Fratrædelsesaftaler
  • Vilkårsændringer
  • Sygdom og ferieregler
  • Opsigelser
  • Bortvisninger
  • Persondata
  • Personalehåndbøger
  • Diskrimination og forskelsbehandling

Vores rådgivning tager udgangspunkt i din virksomhed og dine udfordringer, og i vores løsninger fokuserer vi på den fremadrettede drift.

Vi varetager blandt andet udarbejdelse af personalepolitikker og rådgiver virksomheder om tilrettelæggelse af ansættelses- og afskedigelsesprocedurer, så risikoen for efterfølgende dyre konflikter kan mindskes.

Hvis der er opstået en konflikt, hvor der kan rejses krav overfor virksomheden, fordi det vurderes, at der er sket en overtrædelse af reglerne, kan vi bistå ved at foretage en grundig analyse af problemstillingen med henblik på at opnå en optimal løsning, enten ved en retslig behandling eller ved at indgå et forlig.

Vi behandler dagligt sager om opsigelse af medarbejdere, der kan være særligt beskyttede som følge af for eksempel ligebehandlingsloven og forskelsbehandlingsloven. Det er typisk komplicerede sager med særlige bevisbyrderegler, hvor vi bruger vores juridiske ekspertise og erfaring til at rådgive vores kunder til at kunne træffe de korrekte beslutninger.

Vi bistår også, når tvister skal afgøres i retten.

Bestil et gratis og uforpligtende opkald

Udfyld formularen og vi kontakter dig hurtigst muligt – forhåbentlig allerede i dag.

Vores advokater står klar til at hjælpe dig

Seneste nyheder og viden om Ansættelsesret

Opsige ansat pga. samarbejdsvanskeligheder

Opsige ansat pga. samarbejdsvanskeligheder

Det er muligt for en arbejdsgiver at opsige en ansat på grund af samarbejdsvanskeligheder. Dette kræver dog, at der består flere kritikpunkter som oftest er begrundet i den ansattes forhold eller forhold hos arbejdsgiveren.

Nyt lovforslag om registrering af arbejdstid

Nyt lovforslag om registrering af arbejdstid

Det forventes, at virksomheder fra den 1. januar 2024 skal registrere deres medarbejderes arbejdstid for at sikre, at regler om hvileperioder og den maksimale arbejdstid pr. uge overholdes.

Opsige ansat pga. samarbejdsvanskeligheder

Medarbejderes ret til fravær af familiemæssige årsager

Lov om lønmodtageres ret til fravær fra arbejde af særlige familiemæssige årsager blev ændret, udvidet og strammet op i sommeren 2022. Loven giver lønmodtagere ret til at få fravær fra arbejde i visse situationer, hvor der er behov for at tage sig af familiemæssige forhold.