Ring til os på76 10 00 88

Advokat til arv & dødsboer

Har du brug for advokathjælp i forbindelse med håndtering af arv og dødsbo, så står vores erfarne familieadvokater klar til at rådgive dig.

 

Kontakt os

Arv & dødsboer

Når et menneske dør, skal arvingerne forholde sig til, om der skal skiftes og i så fald hvordan. Vi kan rådgive jer om valg af skifteform.

Der er adskillige skifteformer, og derfor er det ikke altid let at vælge den mest optimale form.

Rådgivning om dødsbobehandling og skifteformer

Familieforhold, økonomi, skat, aktiver, passiver, testamente og ægtepagt er nogle af de ting, der har betydning for, hvilken skifteform der er den bedste løsning i det enkelte tilfælde. Derudover er det vigtigt at tage egne ressourcer med i betragtning, da det kan være et stort arbejde at behandle et dødsbo.

Førhen valgte mange at sidde i uskiftet bo efter ægtefællens død. I dag vælger mange flere at skifte, selvom de kunne vælge det uskiftede bo, særligt hvis der er oprettet testamente, idet børnene så kun skal have 1/16 til deling af den samlede formue.

Hvis der er tvivl om, hvem der er arvinger, om boet kan være insolvent eller om I som arvinger kan enes om boets behandling og arvens fordeling, er det en god ide at vælge bobestyrerbehandling. Herved behandles boet af en advokat, som sikrer, at tingene går rigtigt til. Som arvinger hæfter I ikke for gæld og ej heller for betaling af bobestyreren.

Alternativet til bobestyrerbehandling er privat skifte, som mange vælger, da man så selv kan træffe alle beslutninger i boet.

Uanset om I vælger den ene eller anden form for skifte, har vi hos Penta Advokater stor erfaring med rådgivning om dødsbobehandling og valg af skifteform, og vi hjælper jer gerne til at vælge den rigtige løsning.

Bestil et gratis og uforpligtende opkald

Udfyld formularen og vi kontakter dig hurtigst muligt – forhåbentlig allerede i dag.

Vores advokater står klar til at hjælpe dig

Seneste nyheder og viden om Arv & Dødsboer

Hvad er et privat skifte?

Hvad er et privat skifte?

Kan arvingerne selv skifte boet efter afdøde, og hæfter arvingerne i så fald for afdødes gæld? Det korte svar er henholdsvis ja og nej. Bliv klogere på reglerne ved privat skifte her.

Skal jeg sidde i uskiftet bo?

Skal jeg sidde i uskiftet bo?

Det har tidligere været almindeligt, at længstlevende ægtefælle sad i uskiftet bo, når førstafdøde ægtefælle gik bort. Men er det fortsat den bedste løsning?