Ring til os på76 10 00 88

Ugifte samlevende

Som ugifte samlevende er det vigtigt at sætte sig ind i reglerne for, hvordan familiens økonomi hænger sammen. Med juridisk rådgivning kan I forebygge konflikter.

Som ugifte samlevende arver I ikke hinanden, hvis I ikke laver et testamente. Hvis I ønsker at sikre hinanden bedst muligt, kræver det derfor et testamente.

Rådgivning om samejekontrakter, begunstigelser på pensioner og forsikringer m.m.

Hvis I køber aktiver sammen – ofte en bolig – skal I være opmærksomme på at de regler for deling, som gælder for ægtefæller, ikke gælder for samlevende.

Derfor bør I indgå skriftlige aftaler med hinanden om, hvordan I skal betale for boligen, og i tilfælde af at I ikke betaler lige meget, hvordan I så skal forholde jer, hvis I går fra hinanden, herunder hvad der skal ske med boligen. Det kan aftales i en samejekontrakt, der er et godt redskab til at sikre en lettere deling af værdierne ved samlivsophør.

Hvis det kun er den ene af jer, der ejer huset, skal I være opmærksomme på, at det kun bør være ejeren, som hæfter for gælden. Den, der ikke ejer huset, får som udgangspunkt ikke andel i en opsparet friværdi.

Som ugifte samlevende er det også vigtigt, I er opmærksomme på begunstigelser på pensioner og forsikringer, så I er sikre på, at de tilfalder den, I ønsker. Det kan være, at I skal sikre jer med krydslivsforsikringer i stedet.

Når I ikke er gift, kræver det god styring af tingene og klare aftaler, hvis I vil undgå urimeligheder. Penta Advokaters specialiserede familieretsteam kan yde ekspertrådgivning på området og hjælpe jer med at forebygge konflikter.

Vores advokater står klar til at hjælpe dig

Seneste nyheder og viden om Ugifte samlevende

Konsekvenser ved et COLA-forhold

Konsekvenser ved et COLA-forhold

Mange vælger et forhold, hvor de bor hver for sig, også kaldet for COLA-forhold. Der kan der være mange grunde til, at man vælger at være i et forhold og samtidig bo hver for sig, men valget har også nogle konsekvenser, som man skal være bevidst om.

Derfor bør samlevende overveje en samejeoverenskomst

Derfor bør samlevende overveje en samejeoverenskomst

Hvis du har en ægtefælle, har I som udgangspunkt formuefællesskab og så er der regler for, hvordan jeres bo skal deles, hvis I en dag går fra hinanden. Sådan er det ikke, hvis I er samlevende. Derfor bør I sikre jer på anden vis.