Ring til os på76 10 00 88

Immaterialret

En immateriel rettighed kan være din virksomheds vigtigste aktiv. Vi kan rådgive dig om rettighedstyperne og om, hvordan du beskytter dem.

Immaterielle rettigheder giver som udgangspunkt indehaveren heraf eneret til at udnytte sin frembringelse kommercielt. Med frembringelse menes eksempelvis en ny idé, en ny opfindelse, et nyt design eller lignende. Alt efter frembringelsestype opdeles immaterielle rettigheder i følgende kategorier;

  • Patentret
  • Brugsmodelret
  • Varemærkeret
  • Designret
  • Ophavsret

Immaterielle rettigheder betegnes også ofte som IP-rettigheder eller IPR, hvilket stammer fra den engelske betegnelse ”intellectual property rights”.

Samarbejde styrker patentrådgivningen

Vi har indgået et samarbejde med PatentAct, hvilket betyder en styrkelse af vores kompetencer inden for patentrettigheder..

Læs mere her

Få specialviden om immaterielle rettigheder

En immateriel rettighed kan være det mest værdifulde aktiv for en erhvervsdrivende eller virksomhed. Den støt stigende brug af digitale medier og internettet har skabt et øget pres på immaterielle rettigheder, herunder større risiko for krænkelser og uberettiget brug heraf. Derfor er det yderst væsentligt, at du som erhvervsdrivende har fokus på dine immaterielle rettigheder og hvordan du sikrer dem.

Hos Penta Advokater har vi et team, som er specialiseret indenfor immaterialretten, og vi kan derfor tilbyde dig og specialviden herom.

Vores kernekompetencer indenfor immaterialretten er følgende;

  • Rådgivning om rettighedstyper, og hvordan du kan beskytte disse
  • Ansøgninger om beskyttelse i ind- og udland
  • Rådgivning omkring krænkelse og gyldighed af immaterielle rettigheder samt bistand i krænkelsessager, herunder forbudssager og civile søgsmål ved domstolene
  • Administration af rettighedsporteføljer, herunder stiftelse og registrering, vedligeholdelse og overvågning
  • Kontraktskoncipiering indenfor immaterialret, herunder eksempelvis licenskontrakter, overdragelseskontrakter, due diligence aftaler i forbindelse virksomhedsoverdragelser, fortrolighedskontrakter, forfatterkontrakter m.v.

Download vores folder om beskyttelse af logo

En varemærkebeskyttelse kan sikre dig eneret til brug af dit navn eller logo. Læs mere om varemærkebeskyttelse og priser i vores brochure.

Download brochuren her

Seneste nyheder og viden om Immaterialret

Har du overvejet at få dine designrettigheder beskyttet?

Har du overvejet at få dine designrettigheder beskyttet?

Forestil dig at du har fået en god idé og udviklet et nyt og spændende design, som du ønsker at markedsføre og sælge i Danmark, EU eller andre verdenslande. For at få mest muligt ud af din idé og dit design bør du få designet beskyttet. Læs her hvordan du gør.

Hvad er copyright?

Hvad er copyright?

Vi mødes ofte med spørgsmålet om, hvorvidt der kan opnås copyright på forskellige fremstillinger eller ideer. I denne artikel vil vi forklare begrebet lidt nærmere.