Ring til os på76 10 00 88

Erfarne skilsmisseadvokater

Har du brug for hjælp til håndtering af skilsmisse og bodeling, så står vores erfarne skilsmisseadvokater klar til at rådgive og støtte dig.

 

Kontakt os

Skilsmisse & Bodeling

Vi hjælper med at sikre dig den mest optimale løsning.

Uanset om I er enige om skilsmissen og bodelingen eller ej, kan det være en god idé at søge rådgivning, så du bliver bevidst om dine rettigheder og får en vurdering af, hvilken betydning en aftale vil have for dig.

Separation eller skilsmisse?

Hver af ægtefællerne har krav på separation, så selvom I ikke er enige om at ophæve ægteskabet, kan den anden ægtefælle ikke modsætte sig dette. Hvis en ægtefælle derimod ønsker direkte skilsmisse, kræver det, at I er enige, at I har været separeret i en periode først, eller at der foreligger en særlig skilsmissegrund.

Én af de ting I skal være enige om uanset om der er tale om separation eller skilsmisseer, om den ene part skal betale ægtefællebidrag til den anden. Hvis I ikke er enige om dette, vil det være op til Familieretshuset eller Familieretten at træffe en afgørelse om det. Det er derfor en god idé at søge rådgivning om ægtefællebidrag m.m., inden du indsender anmodningen om separation eller skilsmisse – eller inden du besvarer din ægtefælles anmodning herom.

Bodeling

Når I bliver skilt eller separeret, vil formuefælleskabet imellem jer ophøre, og de aktiver og passiver I hver især har på tidspunktet skal deles imellem jer. Udgangspunktet er, at formuen skal deles ligeligt imellem jer (såkaldt ligedeling), men der er aftalefrihed, hvilket betyder, at såfremt I er enige om det, kan I beslutte, at den ene skal have mere end den anden (såkaldt skævdeling). Inden du indgår en aftale om deling, er det relevant at søge afklaring af, hvad dine rettigheder egentlig er, og hvad en aftale vil betyde for dig.

Hvis I ikke kan blive enige om bodelingen, kan sagen via Skifteretten overgå til en bobehandler, som så står for at gennemføre bodelingen. Du kan med fordel vælge at være repræsenteret ved en advokat under sagen. Advokaten vil varetage dine interesser alene og hjælper dig med forhandlinger om delingen.

Søg juridisk rådgivning hvis du skal skilles

Da man ofte er i en følelsesmæssig påvirket situation, når man vælger at gå fra hinanden, er det en god ide at søge professionel rådgivning, blandt andet for at sikre en rimelig bodeling, hvor der er taget højde for både pensioner, skat m.m. Rådgivningen vil sikre, at du er klar over, hvad en aftale indebærer, og hvilken betydning den vil have for dig fremover.

Hos Penta Advokater har vi mange års erfaring på området, og vi hjælper gerne med at sikre dig så optimal en løsning som muligt.

Bestil et gratis og uforpligtende opkald

Udfyld formularen og vi kontakter dig hurtigst muligt – forhåbentlig allerede i dag.

Seneste nyheder og viden om Skilsmisse & Bodeling

Skilsmisse: Det skal du have styr på

Skilsmisse: Det skal du have styr på

Hvis du skal skilles, myldrer tankerne formentlig rundt i hovedet på dig. Hvordan foregår skilsmissen rent praktisk, hvad med boligen, og hvor skal børnene bo? Her får du et overblik over en del af de opgaver, der følger efter en skilsmisse.