Opdaterede krav til app udviklere

Husk persondatapolitikken: Opdaterede krav til app udviklere

Hvis du er ved at udvikle en ny app, skal du være opmærksom på, at Apple har opdateret sine betingelser for at distribuere apps via App Store.

Opdateringen fra Apple kommer i kølvandet på de nye, strammere regler om persondata og betyder, at nye apps, der bliver lanceret fra d. 3. oktober 2018, vil blive mødt med krav om, at de skal indsætte en URL til den relevante persondatapolitik i app’ens metadata.

Apple stiller krav om link til persondatapolitik

– Det har længe været muligt at indsætte en URL og linke til app’ens persondatapolitik, men Apple har opdateret sine App Store Review Guidelines, så det nu bliver et krav, oplyser advokatfuldmægtig Henrik Norup og fortsætter

– Det har længe været obligatorisk for apps, der på den ene eller anden måde kræver tilmelding, men nu bliver det obligatorisk for samtlige apps, også dem der slet ikke indsamler persondata.

Uanset om der indhentes personoplysninger eller ej, skal app udviklere sørge for at opsætte en hjemmeside indeholdende persondatapolitik for app’en, som der linkes til fra app’en, så brugerne blandt andet kan se, hvilke data der indsamles og hvordan de bliver benyttet og opbevaret.

Persondatapolitikken skal som minimum indeholde følgende:

  • Oplysninger om hvilke – hvis nogen – persondata app’en indsamler, hvordan det sker og al brug af denne data
  • En bekræftelse af at den data, som bliver delt med andre (uanset om det er til et moderselskab, datterselskab, analyseselskaber eller andre) giver brugeren den samme eller tilsvarende beskyttelse hos datamodtageren, som fremgår af Apples retningslinjer
  • En forklaring af hvordan data opbevares/slettes og hvordan brugeren kan tilbagekalde samtykke/anmode om sine personoplysninger

Herudover er der en række andre krav, som er afhængige af, hvad app’en gør. Du kan læse meget mere om dette her.

– Uanset om man barsler med tanken om at udvikle den næste store app i App Store, åbne en webshop eller noget helt tredje, er det vigtigere end nogensinde, at man har styr på sine brugerres/kunders personoplysninger og sit dataflow. Jeg kan derfor kun anbefale, at man fra start sørger for en god behandling af personoplysninger, da man vil kunne spare sig selv for en masse udfordringer, som fjerner fokus fra kerneopgaven, afslutter Henrik Norup.

Har du spørgsmål til persondataret, generelt eller i forbindelse med app udvikling?

Hvis du har spørgsmål til artiklen eller behov for rådgivning om persondataret, er du velkommen til at rette henvendelse til advokatfuldmægtig Henrik Norup og få et uforpligtende svar på, hvordan han kan hjælpe jer med opgaven.

Vil du vide mere?