Få juridisk rådgivning ved nybyg

Derfor skal du tænke dig godt om, inden du sparer byggeskadeforsikringen væk

Hvis du som forbruger selv står for byggestyringen af dit hus, stilles der ikke krav om en byggeskadeforsikring, men det kan være en dårlig idé at spare den væk. Læs her hvorfor.

Alle nybyggede huse, som leveres nøglefærdige, skal ifølge byggeloven leveres med en byggeskadeforsikring, der dækker i 10 år, hvis byggefirmaet går konkurs, hvilket er en rigtig fin ordning for forbrugeren.

Hvis du som forbruger selv står for byggestyringen af dit hus, stilles der imidlertid ikke krav om en byggeskadeforsikring, hvilket får nogen til at spare den væk.

Konsekvensen ved at spare byggeskadeforsikringen væk

– Vi oplever, at langt de fleste forsikringsselskaber ikke vil tegne en ejerskifteforsikring for et nybygget hus, hvis det ikke er dækket af en byggeskadeforsikring, siger advokat Kristina Søgaard og uddyber

– Det vil sige, at forbrugere, der ønsker at sælge deres nybyggede hus inden for de første 10 år, ikke kan anvende ordningen med tilstandsrapporter og elrapporter og derved opnå ansvarsfrihed. Som sælgere er de i stedet nødt til at påtage sig det almindelige 10 årige mangelsansvar.

Resultatet bliver altså, at man som sælger har en ”tikkende bombe” i form af en potentiel, stor og uforudset udgift hængende over hovedet, indtil huset er 10 år gammelt.

Rådet fra Penta Advokater er derfor, at man skal tænke sig godt om, inden man overvejer at spare byggeskadeforsikringen væk.

Har du brug for rådgivning i forbindelse med nybyg?

Hvis du har behov for juridisk rådgivning i forbindelse med nybyg, er du velkommen til at kontakte en af vores advokater og få et uforpligtende svar på, hvordan vi kan hjælpe dig.

Vil du vide mere?

Stormflod og skade på fast ejendom

Mange ejere af huse og sommerhuse langs den danske østkyst risikerer i de kommende dage, at deres hus bliver oversvømmet, som følge af den værste stormflod i mere end 110 år.