Hvad koster et nul procents lån

Hvad koster et nul procents lån?

De nye nul-procents lån trækker mange overskrifter i disse dage. Nul procent i rente på et fastforrentet boliglån lyder tillokkende, men der er alligevel grund til at tænke sig om en ekstra gang, inden man optager lånet.

Det skal du være opmærksom på ved nul procents lån

Det er første gang boligejere har mulighed for at vælge et tiårigt obligationslån med en rente på nul procent. Det er Jyske Realkredit (tidligere BRF Kredit), der har åbnet for lånet, som tilbydes fra mandag d. 25. februar.

Lånet er primært henvendt til personer med stor friværdi, Det vil typisk være folk, der har haft samme bolig gennem en årrække. Nul procents lånet kan i disse tilfælde optages for at finansiere eksempelvis en ny bil eller modernisering af boligen.

Et nul procents lån er ikke ensbetydende med, at lånet er gratis. Der skal stadig betales bidrag samt stiftelsesomkostninger.

– Vi er spændte på at se, hvilken bidragssats samt stiftelsesomkostninger, der vil blive opkrævet på de nye nul procents lån. Bidragssatsen er reelt det eneste sted, realkreditinstituttet har mulighed for at tjene penge på tilbyde denne type lån, og bidragssatsen er en vigtig parameter at have med, hvis man skal vurdere, hvor attraktivt lånet er, siger advokat Kristina Søgaard og fortsætter

– En anden vigtig parameter er den kurs, lånet kan optages til. Baseret på hvad den vil være, kan andre låntyper med en højere kurs vise sig at være mere fordelagtige for den enkelte end det nye nul procents lån. Det afhænger blandt andet af, hvor man er i livet og hvilke fremtidsplaner man har.

Vil du vide mere?

Stormflod og skade på fast ejendom

Mange ejere af huse og sommerhuse langs den danske østkyst risikerer i de kommende dage, at deres hus bliver oversvømmet, som følge af den værste stormflod i mere end 110 år.