Køb fysioterapiklinik

Overvejer du at købe en fysioterapiklinik?

Grundet lav tilgang af ydrenumre stiger prisen på fysioterapiklinikker voldsomt i disse år, men der er også et marked uden for ydrenumrene. Læs her hvad du skal være opmærksom på, hvis du har planer om at starte egen praksis.

Fysioterapiklinikker med ydrenumre er eftertragtede, da klinikkerne ofte er blandt de mest driftssikre klinikker på grund af de støttekroner, som ydrenumrene giver mulighed for. Prisen for en klinik skal imidlertid hænge sammen med de efterfølgende muligheder for indtægt.

Søg rådgivning inden du køber en fysioterapiklinik

Antallet af udstedte klassiske ydrenumre har de seneste cirka 10 år været meget lavt. Det presser prisen på klinikkerne i vejret og betyder, at fysioterapeuter med ønske om egen klinik skal holde hovedet koldt, inden de tyer til forhastede beslutninger.

– De høje priser øger vigtigheden af at få udarbejdet et realistisk driftsbudget med hjælp fra en revisor eller anden kyndig rådgiver med erfaring inden for området, så du er sikret, at du får dét, du betaler for, siger advokat Helge Busk.

Kædesamarbejde inden for fysioterapi

De høje priser på klinikker med ydrenumre betyder samtidig, at markedet uden for ydrenumrene vokser. Det er blandt andet kæderne, der har været gode til at se mulighederne i dette marked, men derfor bør en eventuel indtræden i et kædesamarbejde stadig være forbundet med nøje overvejelser.

– Der kan være både fordele og ulemper ved kædesamarbejde, så det er vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvad den enkelte kæde tilbyder og undersøger synergieffekten af at indgå i et kædesamarbejde, siger advokat Helge Busk og tilføjer

– Sørg for at søge erfaren rådgivning til at gennemlæse og forhandle aftaler og kontrakter, så du kan drive din klinik på fornuftige vilkår.

Overvejer du at købe fysioterapiklinik eller har du spørgsmål til kædedrift?

Hos Penta Advokater gennemfører vi mere end 50 praksisoverdragelser årligt og har dermed indgående kendskab til køb/salg af praksis, forhandling, indgåelse af aftaler m.v., så hvis du har spørgsmål til ovenstående eller overvejer at købe en fysioterapiklinik, er du velkommen til at kontakte os og få et uforpligtende svar på, hvordan vi kan hjælpe dig med opgaven.

Vil du vide mere?