Det skal du være opmærksom på ved roommate i forældrekøbslejlighed

Roommate i forældrekøbslejlighed? Det skal I være opmærksomme på

Hvis I har købt en lejlighed, som jeres barn bor i sammen med en roommate, er der regler, I bør kende, så I undgår, at vedkommende gør krav på lejligheden.

Om kort tid starter det nye semester på universiteterne, og mange kommende studerende står fortsat uden tag over hovedet. Dét, sammen med de lave renter, har fået en del forældre til at spekulere i forældrekøb. Hvis I er blandt de forældre, der har valgt at investere, skal I vide, hvordan I sikrer jer, hvis jeres barn skal dele lejligheden med en kæreste, ven, veninde eller roommate.

Husk at have styr på papirerne ved forældrekøb

Hvis I køber en lejlighed med henblik på at leje den ud til jeres barn og en roommate, er det vigtigt, at huslejen matcher den, som lignende lejligheder i området bliver udlejet til. Huslejen skal fremgå af lejekontrakten, for at barnet og dets roommate har mulighed for at søge boligsikring.

– Når barnet bor i lejligheden sammen med en anden, vil jeg anbefale, at I desuden udarbejder en skriftlig aftale sammen med lejekontrakten. Her skal jeres barn og dets roommate skriver under på, at det er jeres barn, der har retten til at blive boende i lejligheden, siger advokat Kristina Søgaard og uddyber

– Lejeboligmarkedet i specielt studiebyerne er presset, og som studerende kan det være svært at finde ledige lejeboliger, der er råd til at betale. Derfor kan I i værste fald ende i en situation, hvor barnets roommate ikke uden videre vil flytte ud af lejligheden, hvis I ønsker at opsige vedkommende som lejer . Det er vigtigt, at I sikrer jer mod dette gennem en skriftlig aftale, for hvis roommaten har boet i lejligheden mere end 2 år og i øvrigt står på lejekontrakten sammen med jeres barn, har han/hun nemlig ligeså meget ret til at blive boende som jeres barn.

Har du spørgsmål til forældrekøb, lejekontrakt eller skriftlig aftale ved dele-lejlighed?

Overvejer du forældrekøb og eller har du spørgsmål til for eksempel udarbejdelse af lejekontrakt eller skriftlig aftale ved delelejlighed? Så kontakt en af vores advokater, og få et uforpligtende svar på, hvordan vi kan hjælpe dig.

Vil du vide mere?

Stormflod og skade på fast ejendom

Mange ejere af huse og sommerhuse langs den danske østkyst risikerer i de kommende dage, at deres hus bliver oversvømmet, som følge af den værste stormflod i mere end 110 år.