Derfor er en ejerskifteforsikring vigtig

Skal jeg tegne en ejerskifteforsikring?

Det kan anbefales at tegne en ejerskifteforsikring, men inden du skriver under på ejerskifteforsikringen, bør du læse med her.

Du har sikkert hørt om K1’ere, K2’ere og K3’ere. De findes i langt de fleste tilstandsrapporter. Tilstandsrapporten bliver udarbejdet af en byggesagkyndig, og det er en forudsætning for, at du kan tegne en ejerskifteforsikring.

Synlige og skjulte fejl

Den byggesagkyndige vurderer dét, han/hun kan se med det blotte øje. Det vil sige, at den byggesagkyndige i princippet ser det samme, som du og alle andre kan se, men i kraft af baggrundsviden og erfaring ved den byggesagkyndige, hvad der skal kigges efter, og kan derfor bedre gennemskue bygningsmæssige problemer.

Den byggesagkyndige skal ikke foretage, hvad der kaldes destruktive indgreb. Han/hun skal altså ikke lave indgreb på din bolig for at afdække, om der er fejl, som ikke kan ses med det blotte øje. Det er, med andre ord, de synlige fejl, den byggesagkyndige kigger efter. Skulle der være skjulte fejl ved boligen, er det derimod ejerskifteforsikringen, der dækker.

Ejerskifteforsikringen kan være en god investering

Det er frivilligt, om du, som køber, ønsker at tegne en ejerskifteforsikring, men det kan være en rigtig god investering, da den dækker skjulte fejl i mindst fem år, det vil sige fejl som ikke fremgår af tilstandsrapporten.

Du skal dog være opmærksom på, at en ejerskifteforsikring ikke automatisk dækker alle skjulte fejl.

– I tilstandsrapporten er der et punkt, der hedder ’Bemærkninger’, og her skal den byggesagkyndige blandt andet krydse af, om der er bygningsdele, der er gjort utilgængelige. Det kan for eksempel være et aflåst rum, hvor den byggesagkyndige af gode grunde ikke kan tjekke, om der er synlige fejl. Nogle byggesagkyndige vælger imidlertid at krydse af i ja-feltet, hvis huset har loft til kip, og det kan få store konsekvenser for dig som køber, da et kryds i ja-feltet bevirker, at ejerskifteforsikringen ikke dækker siger advokat Kristina Søgaard og fortsætter

– Generelt er der forskel på dækningen af de forskellige ejerforsikringer, og som kunde skal du være meget opmærksom på forbehold i forsikringstilbuddene, da det giver huller i dækningen. Mit råd er derfor, at du får en uvildig med viden på området til løbe tilbuddene igennem, inden du vælger, hvor du vil tegne forsikring.

Hos Penta Advokater har vi stor erfaring med bolighandler, og vi vil gerne hjælpe dig, når du køber bolig, så du undgår ubehagelige overraskelser, der kan koste dig dyrt senere hen.

Vil du vide mere?

Stormflod og skade på fast ejendom

Mange ejere af huse og sommerhuse langs den danske østkyst risikerer i de kommende dage, at deres hus bliver oversvømmet, som følge af den værste stormflod i mere end 110 år.