Michael E. Hansen

Partner, advokat (H)
Telefon: 76 32 44 14

Michael beskæftiger sig primært med behandling af konkursboer, rekonstruktioner af virksomheder, akkorder og tvangsopløsninger.

Michael har specialiseret sig særligt indenfor landbrug og har desuden stor erfaring med overdragelse af virksomheder fra konkursboer – både i drift og hvor driften er indstillet.

Michael rådgiver desuden virksomheder og andre i immaterialret, herunder om rettighedstyper og hvordan man kan beskytte sine immaterielle rettigheder i ind- og udland, såsom varemærker og logoer, opfindelser mv.

Beskikkelsesår: 1991

Andre aktiviteter

  • Udpeget som fast kurator og likvidator ved Skifteretten i Kolding for en periode på 4 år
  • Udpeget som medlem af Gældsstyrelsens advokatpanel i 2019
  • Medlem af Danske Insolvensadvokater

Publikationer

Artikler af Michael E. Hansen

Punkter du bør overveje ved generationsskifte af landbrug

Danish Crown har ændret praksis med andelshaverkonti

Penta Advokater har tidligere udsendt orientering om, at vi har afprøvet en sag om, hvorvidt der var mulighed for at få afsagt konkursdekret over samme skyldner igen, for at få indeståender på andelshaverkonti udbetalt i medfør af den nye bestemmelse i konkurslovens § 61, stk. 1, 3. pkt.

Lovændring konkursloven

Lovændring i konkursloven afskærer konefinten

Fra d. 1. januar 2018 bliver konkurslovens § 64 ændret. Hensigten med regelændringen er bl.a. at sikre en bedre beskyttelse af skyldnerens kreditorer ved at give kurator videre adgang til at omstøde gaver til nærtstående.