Alternative Text
Partner, advokat (L) Bodil Hedeager Ravn

Få rådgivning inden du opretter en fremtidsfuldmagt

Siden 1. september 2017 har det været muligt at oprette fremtidsfuldmagter. Læs her hvorfor det er en god idé at søge rådgivning, inden du opretter en fremtidsfuldmagt.

Hvis du har oprettet en fremtidsfuldmagt, kommer den først i brug, når du ikke selv er i stand til at varetage dine personlige og økonomiske interesser. Det betyder også, at du ikke kan ændre indholdet af den, når den først er trådt i kraft. Derfor bør du søge rådgivning forud for oprettelsen.

Det skal du overveje, når du opretter en fremtidsfuldmagt

Et par af de forhold du bør overveje, inden du opretter en fremtidsfuldmagt er, hvis fuldmægtigen gerne vil overtage nogen af dine aktiver.

- Man kan eksempelvis forestille sig en situation, hvor du har givet fuldmagten til ét barn ud af tre, og den dag din bolig skal sælges, ønsker fuldmægtigen at købe boligen. Her er det relevant, at du på forhånd har taget stilling til, at dette ikke kan lade sig gøre, uden at der udpeges en anden fuldmægtig, siger advokat Bodil H. Ravn og uddyber

- Eller hvis du ønsker at sikre dig imod, at fuldmagten kan misbruges og samtidig minimere risikoen for, at der kan opstå mistro mellem dine børn, kan det være en løsning at lave en kontrolfunktion, så en anden end fuldmægtigen har mulighed for at se bilag m.v. igennem en gang årligt.

Ovennævnte er nogen af de overvejelser, du bør gøre dig, inden fremtidsfuldmagten oprettes.

- Jeg kan kun anbefale, at du søger rådgivning hos en advokat i forbindelse med udfærdigelsen af din fremtidsfuldmagt, så du er sikker på, at der er taget højde for de forskellige aktiver, du har, og at din fuldmagt omfatter de aktiver, du finder nødvendigt, siger Bodil H. Ravn.

Kontakt Penta Advokater for rådgivning hvis du ønsker at få oprettet en fremtidsfuldmagt.