1. september 2017 blev det muligt at oprette en fremtidsfuldmagt. Det betyder, at du selv kan være med til at bestemme, hvem der skal træffe beslutninger på dine vegne, hvis du en dag ikke selv er i stand til det.
Fremtidsfuldmagterne, der trådte i kraft 1. september 2017, giver mulighed for at bestemme, hvem der skal varetage dine personlige og økonomiske forhold, hvis du ikke selv kan. Det behøver ikke være den samme person.
Fremtidsfuldmagten definerer, hvem der skal træffe beslutningerne
En fremtidsfuldmagt træder i kraft, den dag du ikke længere selv er i stand til at træffe beslutninger, for eksempel hvis du bliver ramt af demens.
I fremtidsfuldmagten kan du både bestemme, hvem der skal varetage dine personlige forhold, og hvem der skal varetage dine økonomiske forhold. Det behøver ikke være den samme person.
– Vi oplever desværre ofte, at familien – eksempelvis børn og en ny ægtefælle – ikke er enige om, hvordan forholdene for en dement skal være. Det kan for eksempel være valg af plejehjem, hvorvidt der skal tilkøbes ekstra pleje, hvem der må komme på besøg og hvilken behandling den demente skal have på sygehuset, som parterne strides om, siger advokat Signe W. Horstmann og tilføjer
– Også når det gælder de økonomiske forhold, giver det mening at udpege en til at træffe beslutninger på dine vegne, hvis du ikke selv er i stand til det. Hvis du og din ægtefælle begge står på skødet til jeres bolig, kan din ægtefælle nemlig ikke sælge boligen uden din underskrift, men det kan løses ved, at du i en fremtidsfuldmagt har givet ægtefællen lov til at sælge.
– En sygdom som for eksempel demens kommer snigende, mens en blodprop kan gøre dig ude af stand til at oprette en fuldmagt fra det ene øjeblik til det andet, så jeg kan kun anbefale, at du tager stilling og får oprettet en fremtidsfuldmagt, der afspejler dine ønsker, før det er for sent, råder Signe W. Horstmann.
Kontakt os hvis vi skal hjælpe dig med at oprette en fremtidsfuldmagt