Alternative Text
Partner, advokat (L) Bodil Hedeager Ravn

Med en fremtidsfuldmagt kan du bestemme, hvem der skal træffe beslutninger på dine vegne

Fra 1. september har du endelig mulighed for at få oprettet en fremtidsfuldmagt. Det betyder, at du selv kan være med til at bestemme, hvem der skal træffe beslutninger på dine vegne, hvis du en dag ikke selv er i stand til det.

De nye fremtidsfuldmagter, der træder i kraft 1. september 2017, giver mulighed for at bestemme, hvem der skal varetage dine personlige og økonomiske forhold, hvis du ikke selv kan. Det behøver ikke være den samme person.

Fremtidsfuldmagten definerer, hvem der skal træffe beslutningerne

En fremtidsfuldmagt træder i kraft, den dag du ikke længere selv er i stand til at træffe beslutninger, for eksempel hvis du bliver ramt af demens.

I fremtidsfuldmagten kan du både bestemme, hvem der skal varetage dine personlige forhold, og hvem der skal varetage dine økonomiske forhold. Det behøver ikke være den samme person.

- Vi oplever desværre ofte, at familien - eksempelvis børn og en ny ægtefælle - ikke er enige om, hvordan forholdene for en dement skal være. Herunder valg af plejehjem, hvorvidt der skal tilkøbes ekstra pleje, hvem der må komme på besøg og hvilken behandling den demente skal have på sygehuset, siger advokat Bodil H. Ravn og tilføjer

- Også når det gælder de økonomiske forhold, giver det mening at udpege en til at træffe beslutninger på dine vegne, hvis du ikke selv er i stand til det. Hvis du og din ægtefælle begge står på skødet til jeres bolig, kan din ægtefælle nemlig ikke sælge boligen uden din underskrift, men det kan løses ved, at du i fremtidsfuldmagten har udpeget en, der varetager dine økonomiske forhold, når du ikke selv er i stand til det.

- En sygdom som for eksempel demens har det med at komme snigende, så jeg kan kun anbefale, at du tager stilling og får oprettet en fremtidsfuldmagt, der afspejler dine ønsker, før det er for sent, lyder det afslutningsvist fra Bodil H. Ravn.

Kontakt os hvis vi skal hjælpe dig med at oprette en fremtidsfuldmagt