Betalingsfristen for coronalån nærmer sig: Har du fået dine penge hjem?

Snart står en række virksomheder overfor at skulle tilbagebetale statslige coronalån. En del af dem vil blive presset på likviditeten, og derfor er det vigtigt, at du sørger for at få dine penge hjem snarest.

Gennem Coronapandemiens hjælpepakker har virksomheder haft mulighed for at optage forskellige typer af lån, blandt andet i form af udskudt skat og moms. Samlet set skal virksomhederne betale cirka 21,9 milliarder kroner tilbage til staten. En del af disse lån skal tilbagebetales d. 1. april 2022.

Få dine penge hjem

Hvis du har penge til gode for arbejde, du allerede har udført og faktureret, er vores bedste råd derfor, at du sørger for at få dine penge hjem hurtigst muligt.

– Nu hvor betalingsfristen nærmer sig, vil der være nogen, der prioriterer statslånet fremfor andre kreditter, siger advokat Niels Rud Aamann og tilføjer

– Mine mange års erfaring indenfor inkasso har vist mig, at den der er først og mest ihærdig, har størst chance for at få sine penge. Derfor er det nu, du skal på banen i forhold til at få dine penge hjem. Hvis du ikke selv har ressourcerne, i form af tid eller indsigt i proceduren, til at tage kontakt til dine debitorer og få en betalingsaftale i stand, så overlad opgaven til folk, der er specialiseret i det. På den måde kan du fokusere på dét, du er god til og finder interessant.

Har du brug for hjælp til håndtering af inkasso?

Penta Advokater har et team, der er specialiseret inden for inkasso. Vi kan derfor hjælpe dig hele vejen igennem inkassoprocessen. Du er velkommen til at tage kontakte til os for en uforpligtende samtale om, hvordan vi bedst hjælper din virksomhed. Vi har forskellige løsninger og kan hjælpe i både enkeltstående tilfælde og i form af en løbende aftale, til såvel fast pris som efter no cure no pay princippet.

Vil du vide mere?

Ændringer ved inkasso og gældsinddrivelse

Fra den 15. juni 2024 er der trådt nye ændringer i kraft omkring inkasso og gældsinddrivelse. I 2023 lykkes det Gældsstyrelsen at inddrive offentlig gæld for 14 milliarder kroner fra borgere og virksomheder.

Inkasso: Undgå at blive den sidste i rækken

Inflationen har bidt sig fast i Danmark. Der er stigende udgifter på stort set alt, og mange er økonomisk pressede, så hvis du har penge til gode for ydelser eller varer, du har leveret, skal du på banen for at undgå at blive den sidste i rækken af kreditorer, der forsøger at inkassere betaling.