Ændringer ved inkasso og gældsinddrivelse

Fra den 15. juni 2024 er der trådt nye ændringer i kraft omkring inkasso og gældsinddrivelse. I 2023 lykkes det Gældsstyrelsen at inddrive offentlig gæld for 14 milliarder kroner fra borgere og virksomheder. De nye ændringer er som følgende:

Fredningsperioden ændres fra 6 til 12 måneder

Med ændringen i retsplejeloven er man som insolvent skyldner nu sikret 6 måneder mere til at finde overblik og muligheder for at betale sin gæld, inden man ender i fogedretten. Dette gælder også igangsatte sager.

Udlæg i aktiver

Fremover kan man få foretaget udlæg i aktiver, der er registreret i offentlige register, selvom man ikke møder op i fogedretten. Det betyder, at der fremover kan foretages udlæg i fast ejendom samt køre- eller fartøjer, der er indregistreret i motor- eller skibsregisteret.

Ændring i beløbsgrænsen for småsager

Beløbsgrænsen for småsager sættes op fra 50.000 kr. til 100.000 kr. Vær opmærksom på, at der trods forøgelse af beløbsgrænsen stadig kun er retshjælpsdækning og fri proces for selve hovedforhandlingen.

Udsættelse af lejer i ejendom

I fremtiden vil man som lejer kunne udsættes af sit lejemål selvom man ikke møder op i fogedretten. Hvis man som lejer ikke frivilligt efterkommer fogedrettens afgørelse vil det stadig være nødvendigt med en udkørende fogedforretning.

Har du brug for hjælp?

Har du spørgsmål til inkassoinddrivelse, er du altid velkommen til at kontakte en af vores advokater, til en uforpligtende drøftelse om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Få adgang til inkassoguiden

Hvis du vil vide mere om god inkassoskik, udformning af rykkere m.v. kan du finde hjælp i vores inkassoguide. Udfyld formularen nedenfor og få adgang til vores inkassoguide. 

9 + 7 =

Vil du vide mere?

Ændringer ved inkasso og gældsinddrivelse

Fra den 15. juni 2024 er der trådt nye ændringer i kraft omkring inkasso og gældsinddrivelse. I 2023 lykkes det Gældsstyrelsen at inddrive offentlig gæld for 14 milliarder kroner fra borgere og virksomheder.

Inkasso: Undgå at blive den sidste i rækken

Inflationen har bidt sig fast i Danmark. Der er stigende udgifter på stort set alt, og mange er økonomisk pressede, så hvis du har penge til gode for ydelser eller varer, du har leveret, skal du på banen for at undgå at blive den sidste i rækken af kreditorer, der forsøger at inkassere betaling.