Få hjælp til at indkassere tilgodehavender

Stor betalingsevne efter Corona – Indkassér jeres tilgodehavender nu

Tal fra forskellige debitorregistre viser, at der er en markant tilbagegang i antallet af danskere, som skylder penge væk. Penta Advokater råder virksomheder til at få styr på deres tilgodehavender nu.

Under Corona ændrede mange danskere forbrugsvaner, bl.a. fordi rejser, koncerter og restaurantbesøg pludselig var en umulighed. En del har valgt at bruge den midlertidige pause i oplevelsesindustrien på at afvikle gæld, og blandt andet derfor ses der nu en øget betalingsevne blandt danskerne.

Indkassér jeres tilgodehavender nu

Udover at der under Corona blev sat en stopper for blandt andet de mere oplevelsesorienterede aktiviteter, var også feriepengeudbetalinger, lave renter og høj beskæftigelse med til at skabe optimale betingelser for at spare op og/eller afvikle gæld.

Derfor opfordrer advokat Niels Rud Aamann med speciale i inkassosager til, at man som virksomhed snarrest får dannet sig et overblik over, hvor man har penge til gode og får lagt en god plan for effektiv inddrivelse af sine tilgodehavender.

– Vi oplever, at der lige nu er en langt større betalingsmulighed/vilje end der var før corona og at færre sager ender i retten eller med en tvangsauktion. Muligheden for at få sine penge hjem er ganske enkelt større nu, end den har været tidligere, siger advokat Niels Rud Aamann og tilføjer

– Jeg vil derfor opfordre til, at man får fulgt op på sine tilgodehavender nu, inden der for alvor kommer gang i oplevelsesindustrien igen.

Tilsvarende vil det helt sikkert være en god idé at gennemgå sine gamle udeståender. Registreringer i debitorregistre er typisk kun aktive i 5 år, hvorimod fundamenter i form af domme eller skylderklæringer varer i 10 år.

– Der vil være fordringer, man stadig kan gøre gældende, som ikke er mulige at have registreret, men når der er betalingsvilje og evne, er der også gode muligheder for at få disse inddrevet, runder advokat Niels Rud Aamann af.

Har du brug for hjælp til håndtering af inkasso?

Hos Penta Advokater har vi et specialiseret inkasso team, der kan hjælpe dig hele vejen gennem inkasso processen. Du er velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale om, hvilken løsning der matcher din virksomheds behov bedst. Vi kan hjælpe i enkeltstående tilfælde og i form af en løbende aftale, til såvel fast pris som efter no cure no pay princippet.

Vil du vide mere?

Inkasso: Undgå at blive den sidste i rækken

Inflationen har bidt sig fast i Danmark. Der er stigende udgifter på stort set alt, og mange er økonomisk pressede, så hvis du har penge til gode for ydelser eller varer, du har leveret, skal du på banen for at undgå at blive den sidste i rækken af kreditorer, der forsøger at inkassere betaling.